Bu Martıları direklere kim bağladı?

Bir süredir araçla giderken yolların kenarındaki direklere bağlı elektrikli scooterlar görüyordum. Bir dönem hep aynı güzergahta gidip geldiğim için bu scooterların bir vale hizmetinin personellerinin gidip gelirken kullandıkları scooterlar olduğunu düşündüm. Sonra bir üniversiteye girdim ve aynı scooterı kullanan bir kaç öğrenci gördüm. Sonra algım iyice açıldı ve farkettim ki bu bir hizmetmiş. Şimdi bu hizmet hakkında benim de merak ettiğim bazı soruların cevaplarını aşağıda paylaşıyorum.

NERELERDE VAR?

Şuan İstanbul`un ağırlıklı daha yoğun trafikli düz yolları olan bölgelerinde bulunuyor.
Anadolu sahil yolu, Suadiye, Maslak, Levent vs.

FİYAT?

Kilidi açtın 3TL ve her 1 dakika için 0,75TL
Bir çok kişi pahalı olduğunu iddaa etmiş, fakat bu alıyım geziyim tozuyum aracı değil, kısa mesafe hızlı ulaşım aracı olarak düşünülmeli. Taksiye bindiğiniz zaman 13TL den açılış yapıyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

iOS ve Android için uygulaması bulunuyor. Uygulamayı indiriyorsunuz, uygulamada haritada size en yakın Martı Scooterlarını gösteriyor. Gidip cihazın üzerindeki QR kodu okutup kilidi açıp aracı kullanmaya başlıyorsunuz. Belli harita alan kısıtlamalarının dışına çıkmamalısınız. Sonra haritada gösterilen yerler içerisinde direklere bağlayıp fotoğrafını çekip kapatıp gidiyorsunuz.

ŞARJ DURUMU?

Evet, herkesin aklına gelen sorulardan birisi cihazların şarjları.
Cihazların şarj durumlarını uygulama üzerinde görebiliyorsunuz. Gideceğiniz mesafe uzun ise şarj durumunu ona göre değerlendirmekte fayda var. Akşam 17:00 gibi cihazlar toplanmaya başlıyor ve sabah yine şarjlı halde belli yerlere bırakılıyor.

YORUM

Kişisel olarak başarılı bir hizmet. Tabiki bir çok talep var. Günün daha fazla saatinde kullanabilmek, fiyatlarının daha uygun olması, daha fazla bölgede bulunabilmesi gibi. Bence çok fazla beklemeden bu sorunların hepsine çözüm bulunabileceğini düşünüyorum, hatta yakın zamanda Güvercin, Karga, Serçe gibi bir kaç rakip piyasaya çıkarak bu çözümün daha fazla insana daha uygun koşullarda ulaşmasına da vesile olacaklardır.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.